Dorinta de cunoastere, ca si setea de imbogatire, sporesc cu fiecare noua avutie.

.......

vineri, 7 mai 2010

Aplicatia de primavara a Facultatii de Stiinta Mediului

Probabil unii mi-au simtit lipsa sau poate nu, dar nu asta conteaza. Tot ce conteaza este faptul ca in aceasta perioada cat am lipsit (3-6 mai) am fost plecat in aplicatia de primavara a facultatii. In aceasta aplicatie am plecat cu domnul profesor Sabin Badarau, English (Adi) si inca 27 de studenti de la Stiinta Mediului cat si Ingineria Mediului.
Ne-am intalnit in jurul orei 15:30 in autogara in Cluj Napoca, iar la 16:00 am pornit cu autocarul de lux, Crisbus, spre localitatea (si sa nu radeti) Țâțoasa. Deplasarea am facut-o peste arealul Dealurilor Feleacului, apoi de la Turda am intrat pe Valea Arieşului (am intrat în Munţii Apuseni din dreptul localităţii Moldoveneşti). De la Câmpeni am urcat pe firul văii foarte poluate de activitatea minieră a Abrudului până în pasul Buceş – Vâlcan, unde am fost pe cumpăna hidrografică a bazinelor Crişul Alb şi Arieş. Dupa o calatorie de aproximativ 4 ore am ajuns in localitatea mai sus mentionata si am urcat la 2 km mai sus sa ne instalam corturile si bineinteles sa ne obisnuim cu rucsacii pe care trebuia sa ii caram pe niste trasee pe care putini si le imaginau. Dupa instalarea corturilor unii au facut gratare, altii au facut foc de tabara, dar per total ne-am distrat cu totii.
In urmatoarea zi a fost scrasnirea dintilor cand am urcat in arealul Masivului calcaros Vâlcan; dar a meritat pentru ca privelistea ce ne astepta sus a fost minunata. La fel ca si la urcarea asa a fost si la coborare...greu si periculos dar ne-am descurcat, doar suntem studentii la Stiinta Mediului.
Pe la orele 16:00 ne-am mutat in arealul Muncelului Păltinicul. Fiind un drum destul de obositor si lung a trebuit sa facem o echipa de salvare (Salvamont FSM) pentru cei care nu erau pregatiti pentru un asemenea traseu. In final am ajuns cu totii la locul de campare si ca de obicei voia buna a fost la ea acasa.
A treia zi ne-am deplasat spre carciumioara din satul Cris unde dupa cateva ore de "odihna" am pornit spre Masivul Stramba fara bagaje datorita bunavointei domnului primar care ni le-a urcat cu o masina. Datorita prognozei meteo traseul din ziua a patra din jurul Masivului Stramba s-a anulat. Dat fiind faptul ca era ultima seara ne-am bucurat din plin de ea printre stropii de ploaie.
Dimineata ne-am trezit, unii mai uzi altii si mai uzi, si am pregatit corturile pentru plecarea spre Cluj Napoca. Din localitatea Cris am luat autobusul spre orasul Brad, iar de acolo un alt autobus spre Deva unde am vizitat Cetatea Devei. In jurul orelor 21:32 am ajuns cu trenul in gara din Cluj Napoca.
Sper ca nu v-am plictisit, iar daca e asa va las sa va delectati cu niste imagini, urmand ca in cursul saptamanii viitoare sa mai atasez cateva.

VIDEO
.......

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu e misto satucul ala??!! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. si apropo sa postezi mai multe poze ca sa ne reamintim ce tara frumoasa avem (asta ca sa nu mai mergem in concediu la greci, la turci sau bulgari) :))

    RăspundețiȘtergere