Dorinta de cunoastere, ca si setea de imbogatire, sporesc cu fiecare noua avutie.

.......

miercuri, 6 ianuarie 2010

VIRUSUL AH1N1

Ne confruntam cu o pandemie de gripa la nivel mondial, dar fiecare dintre dvs are capacitatea de a se proteja.


1. Spalati-va pe maini
si pe fata
2. Acoperiti-va gura si nasul
3. Evitati aglomeratia
4. Izolati membrii bolnavi ai familiei
5. Aruncati la gunoi batistele folosite
6. Clatirea gurii cu apa, cu sare.
7. Evitati contactul mainilor cu fata.

Spalati-va pe maini
• Cu apa curata si sapun
• Este foarte important sa va spalati pe maini mai ales inainte si dupa ce intrati in contact cu persoanele bolnave

Acoperiti-va gura si nasul cand tusiti sau stranutati
• Folositi o batista, masca sau servetel de hartie
• Daca nu aveti nimic la indemana acoperiti cu maneca

Stati la distanta si evitati pe cat posibil aglomeratia
• Pastrati o distanta de 1,5 metri fata de persoanele cu care vorbiti
• Evitati salutul prin strangere de mana sau sarut

Acordati ingrijire si izolati membrii familiei care sunt bolnavi
• Membrii familiei care sunt bolnavi ar trebui tinuti intr-o camera separata sau intr-un spatiu mai izolat din casa; este recomandat ca o singura persoana sa acorde ingrijire bolnavilor, pentru a preveni contaminarea tuturor membrilor din familie
• Persoana care ingrijeste bolnavii trebuie sa poarte masca atunci cand trebuie sa se apropie de bolnav, sa aeriseasca incaperea si casa. Toti ceilalti membri din familie trebuie sa-si verifice zilnic starea de sanatate
• Copiii mici, femeile insarcinate si persoanele cu alte afectiuni prezinta risc mai mare de inbolnavire. Acestia trebuie sa consulte medical de la primele semne de gripa.

Eliminarea deseurilor
• Aruncati mastile sau alte materiale folosite intr-un sac de plastic pe care apoi il sigilati

Igiena cavitatii bucale este importanta deoarece este calea cea mai usoara prin care virusul ajunge in sistemul respirator. De retinut faptul ca virusul ingerat este inofensiv, de aceea este preferabil spalarea cat mai deasa a dintilor si clatirea cu apa, cu sare.

Care sunt simptomele gripei AH1N1?

Simptomele infectiei cu gripa porcina la oameni sunt similare cu simptomele gripei sezoniere. Principalele simptome sint:
- Febra (peste 38ºC)
- Oboseala
- Inapetenta
- Tuse, durere in gat
- Stari de voma si diaree.

Evolutia in Romania a virusului:

http://www.evz.ro/gripa/?zone=gripa


Nu este recomandata vaccinarea celor care sufera de boli are plmânilor, inimii sau rinichilor sau a celor cu sisteme imune slabite, a femeilor însrcinate si a copiilor sub cinci ani. În România se preconizază sa fie vaccinate tocmai aceste ultime două categorii. Aşadar vaccinul se testează pe mamele noastre si pe copiii notri! În Marea Britanie, cea mai afectatară din Europa se înregistreaza o mortalitate de 0,03 % , cu mult mai scăzută decât în cazurile de îmbolnviri cu o gripă obişnuită de tip A, deci nu este justificată vaccinarea în masă a populaţiei, cu atât mai puţin în România unde s-au înregistrat doar 322 de cazuri.

Un vaccin periculos!

Vaccinul creat împotriva „gripei porcine” se dovedeste a fi periculos.

a)Provoaca cancer (oncogeneza)

- studii recente au demonstrat că injectarea de material genetic strain direct în sânge conduce la mutaţii genetice şi oncogeneza în organismul care primete acel material;

- celulele umane utilizate curent în producia de vaccinuri sunt de fapt celule canceroase provenite din diferite tipuri de tumori umane sau celule fetale provenite din embrion uman avortat, singurele capabile sa supravieuiască in vitro şi să se divid fără limită de timp şi spaţiu; se folosesc si celule animale (embrion de pui, etc.);

- vaccinul „Optaflu” contra gripei porcine al Companiei Novartis va folosi celule umane provenite din tumori canceroase!

b.) adjuvani toxici în vaccin:

- cele mai multe vaccinuri au un coninut periculos de mare de mercur sub formă de thimerosal (un conservant letal) de 50 de ori mai toxic decât mercurul însui. O doză destul de mare poate cauza disfuncţii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor şi comportamental.

Otrăvirea cu mercur duce la autism, sindrom de atenţie deficitară, scleroza multipla , deficienţe de vorbire si limbaj. Un alt adjuvant comun pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu care cauzeaz alergies i şoc anafilactic;

- pentru vaccinul gripei porcine sunt folosiţi adjuvanti noi cu scopul reducerii dozei de vaccin cu acordul OMS-ului; cei mai multi adjuvani noi incluzând MF59, ISCOMS,OS21, AS02 si AS04 sunt mai toxici decât hidroxidul de aluminiu. Adjuvantul MF59 este de natura uleioas şi conţine Tween80, Span85002 şi Squalena. Studiile efectuate pe soareci au artat că adjuvanţii uleioşi induc probleme motorii si paralizie. Adjuvantul ASO3 conţine de asemenea Sgualena (cauzatoare a sindromului rzboiului din golf) care provoacşi boli autoimune. Adjuvanii Sqalena si Tween80 provoaca şi infertilitate la animale.

c.) alte boli grave pe care le poate provoca vaccinul:

Sindromul Guillain-Barré (GBS) care este o boală autoimuna ce cauzează paralizia braelor şi a picioareloriar în cazuri rare, a întregului corp. In unele cazuri, GBS poate duce la paralizie completã sau chiar la moarte. În 1976 s-au înregistrat câteva cazuri de gripã porcinã (comunã, datã de virusul natural si nu cel sintetic actual) în rândurile soldatilor de la Fort Dix, New Jersey si numai unul dintre ei a decedat, cel mai probabil din cauza eforturilor fizice prea mari decât din cauza gripei.

Aceasta a dus la lansarea unei vaccinari în masa a 40 milioane persoane împotriva unei pandemii care nu s-a materializat. Mii de oameni au cerut despãgubiri pentru leziunile cauzate de vaccinare.

Cel puţin 25 de oameni au murit şi 500 au paralizat. În unele cazuri, GBS a dus îns la paralizie complet sau chiar la moarte. Cercetarile ulterioare au estimat ca a existat un caz de GBS la fi ecare 100.000 de administrri ale vaccinului. „Actualul vaccin împotriva gripei porcine este creat dupã acelasi model”.

- agraveazã astmul la copii .STATISTICI MONDIALE

Circa 80% dintre cazurile de gripă pandemică, depistate la copii şi tineri

Aproape 80 la sută dintre cazurile de gripă nouă raportate la nivel mondial au afectat persoane sub vârsta de 30 de ani.

„Particulariatea virusului pandemic este că afectează în special populaţia tânără, vârfurile de îmbolnăviri şi mortalitate fiind înregistrate la aceştia. La gripa sezonieră decesele şi formele grave de boală apar la persoanele mai în vârstă”, explică profesorul de epidemilogie Doina Azoicăi, de la Universitatea de Medicină „Gr. Popa” Iaşi.
  • Un studiu făcut, în Finlanda, pe 1.000 de bătrâni arată faptul că gripa spaniolă şi virusurile care au urmat au oferit acestora imunitate împotriva virusului pandemic. Spre exemplu, persoane născute între 1920-1929 au avut un nivel de anticorpi ridicat (57% dintre cei testaţi) la virusul pandemic.
  • În schimb, rata de atac (număr de îmbolăviri) e de două ori mai ridicat la cei sub 16 ani, în comparaţie cu vârstnicii.
Medicii români atenţionează că, la sfârşitul acestei luni, vom avea un nou val de îm bolăviri din cauza gripei noi, după unele estimări luna ianuarie urmând să fie vârful pandemiei la noi.

„Sfătuim populaţia să se vaccineze, deoarece e singura modalitate de prevenţ
ie a îmbolnăvirilor cu A/H1N1. Nu mizaţi pe faptul că gripa nu vă va afecta. Majoritatea îmbolnăvirilor, cam 80%, sunt forme uşoare, 8% sunt forme medii, dar 2% sunt severe, iar printre cei afectaţi vă puteţi număra voi sau chiar cei din familia voastră”, a explicat Adrian Streinu- Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

  • În ultima perioadă, s-a înregistrat un trend pozitiv în privinţa vaccinărilor: 44.000 de persoane s-au mai imunizat împotriva gripei noi. Nu s-au în registrat cazuri de deces din cauza vaccinării şi nici efecte adverse majore.
  • În total, au fost vaccinaţi 166.000 de români.
  • Numărul total de bolnavi cu gripa AH1N1 din ţara noastră a ajuns la 5.879, cu 66 de decese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu