Dorinta de cunoastere, ca si setea de imbogatire, sporesc cu fiecare noua avutie.

.......

sâmbătă, 17 iulie 2010

Aplicatia de vara a Facultatii de Stiinta Mediului

...si uite ca m-am intors teafar si nevatamat din a doua aplicatie a anului universitare 2009-2010. In aceasta aplicatie am mers in Muntii Cernei, mai precis in Arjana. Avand in vedere ca traseul era mult mai greu decat cel din prima aplicaite, Muntele Valcan, trupa a fost ceva mai restransa...9 studenti, domnul profesor Sabin Badarau si nelipsitul English :)
Am pornit din gara din Cluj-Napoca la orele 4:32, unii mai dormeau, altii erau mai adormiti, cert era ca putini erau treji. Avand in vedere ca suntem in Romania 410 km i-am parcur in aproximativ 13 ore...cu un popas de 2 ore in Lugoj unde ne uitam la patura de nori ce numai nu contenea sa se termine.
Cu patura, fara patura am ajuns in localitatea Crusovat de unde am luat-o agale pe jos. Pe drum ne-am ifructat cu niste cirese si intr-un final dupa aproximativ 2 ore am ajuns in satul Globurau cu domnul Badarau. Am instalat corturile si ne-am adunat in jurul focului unde Vadim face ceva mititei, urmand ca apoi sa ne retragem la carciumioara din sat unde am vizionat meciul Germania Spania din semifinalele Cupei Mondiale din Africa de Sud, cel putin prima repriza pentru ca a doua am vizionato cocotati pe deal, pe laptop.
A doua zi dis-de dimineata pe la 11:32 am pornit ascensiunea spre Arjana pe Ogasul Maliniac o adevarata jungla....dar cu ajutorul macetei si vointei am reusit sa iesim din ea si sa ne domolim foamea cu inca o portie de cirese. Intr-un tarziu, cu un record doborat am ajuns in jurul orei 17 la locul de campare, unde inspirati de degajarea unui sac de dormit a unui coleg am inceput partida de rugby.
Urmatoraea zi s-a dovedit a fi mult mai grea datorita traseului dificil ,dar pe care l-am trecut cu totii. Am urcat pana la cota 1521 in varful Arjana de unde am admirat peisajele incredibile: Depresiunea Studena, Muntii Godeanu la nord, Culoarul Timis-Cerna, Muntii Semenic si Almaj in vest, doar spre est cel mai spectaculos orizon e inchis de catre piramida alba a varfului Biliana.
Cu mici mari emotii am ajuns aproape de raul Cerna unde am instalat pentru ultima data in aplicatie corturile...ultima data deoarece in penultima zi ne-am indrepatat cu taxiuril in orasul-statiune Baile Herculean unde am urcat pe Muntele Domogled (e doar unul dintre masivele de calcar ce apartine abruptului Muntilor Mehedinti de pe stanga raului Cerna ce incepe la nord cu vf. lui Stan (1466m). Domogledul are 1100m, dar ascensiunea pe el a fost destul de obositoare, fiind foarte abrupta si facandu-se de la doar 100m altitudine) apoi unii au mers si la un pic de balaceala, iar seara s-a lasat cu o tura cu masinutele unde tinta era bineinteles proful:))
Ultima zi am petrecut pe tren cu popasul binecunoscut in Lugoj, iar finala Campionatului am ascultat-o cu mare atentie la radio...asta e, nu am vazut finala la televizor dar macar am vazut inca o data ca traim intr-o tara deosebita.
Va las sa va delectati privirea cu cateva imagini...